magiko-aerostato.gr

Για παιδιά δημοτικού

Μαγικές Αιώρες

 

ΜΑΓΙΚΕΣ ΑΙΩΡΕΣ

Εναέρια παιχνίδια

Είναι μαγικές, είναι λαμπερές, απαλές μα και απίστευτα δυνατές..

Για πρώτη φορά ένας χώρος δημιουργικής απασχόλησης γεμίζει με αιώρες και τρελαίνει τους μικρούς μαθητές.

Τι μπορούμε να κάνουμε σ' αυτές τις αιώρες; Οτιδήποτε κι αν φανταστούμε. Στάσεις τρελές, ίσιες, ανεστραμμένες, χαμηλά στη γη, είτε ψηλά στον αέρα, τούμπες, ακροβατικά, εναέρια παιχνίδια, χορό, μουσικοκινητική, φανταστικά ταξίδια, χαλάρωση, τρελές κατασκευές..Κι οι άπειρες δυνατότητες σταματημό δεν έχουν.

Τα εναέρια παιχνίδια ωφελούν τα παιδιά με γρήγορη σωματική ενδυνάμωση κι ευλυγισία, καλύτερη στάση του σώματος, βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αύξηση των αντανακλαστικών, των ορίων αντοχής. Σε ψυχολογικό επίπεδο παρατηρείται σημαντική αύξηση της αυτοπεποίθησης, της συνεργατικότητας, της ανεξαρτησίας, της υπομονής, της φαντασίας.

Περισσότερα...

Ζωγραφική & Κατασκευές

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Ζωγραφική, αναμείξεις χρωμάτων, κολάζ, μικτές τεχνικές, κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά, ραπτική, decoupage, papier mache ,αξιοποίηση υλικών της φύσης, εποχιακές κατασκευές, επαφή με διάφορα είδη πηλού, κατασκευή μάσκας, κούκλας κουκλοθεάτρου είναι μόνο μερικές από τις τεχνικές που θα γνωρίσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Κάθε φορά η θεματική του εργαστηρίου αλλάζει και δίνει τη δυνατότητα στους μικρούς καλλιτέχνες να εξερευνήσουν τα όρια της δημιουργικότητας τους, να εξοικειωθούν με την ιστορία της τέχνης μέσα από την παρατήρηση και την επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων, να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, να ανταλλάξουν ιδέες, να κοινωνικοποιηθούν, να πειραματιστούν και να εκφράσουν την φαντασία και τα συναισθήματά τους μέσω της τέχνης.

Μια πολύπλευρη εμπειρία γνωριμίας των παιδιών με τον υπέροχο κόσμο της τέχνης.

Περισσότερα...

Ζωγραφική (σε καβαλέτα)

 

 ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (σε καβαλέτα)

Αναμείξεις χρωμάτων, μικτές τεχνικές, κολάζ, frottage, piquage, τυπώματα με διάφορα υλικά, είναι μόνο

μερικές από τις τεχνικές που θα γνωρίσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Με σεβασμό στην ελεύθερη έκφραση και την προσωπικότητα του κάθε παιδιού και πάντα μέσα από μεθόδους διδασκαλίας που απευθύνονται στην ηλικία τους, θα έρθουν σε επαφή με τους κανόνες της ζωγραφικής, θα μάθουν και θα διευρύνουν τις έννοιες του χρώματος και του σχεδίου, καθώς επίσης θα γνωρίσουν έργα μεγάλων ζωγράφων, Ελλήνων και ξένων,ποικίλων μορφών και διαφορετικών πολιτισμών. Θα έρθουν σε επαφή και θα πειραματιστούν με διαφορετικά υλικά και θα γνωρίσουν ποικίλες τεχνικές ζωγραφικής. 

Περισσότερα...

Ακροβατικά στις Μαγικές Αιώρες


ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΑΙΩΡΕΣ

Μια ώρα τρελή! Μια ώρα  στον αέρα γεμάτη όρεξη, επικοινωνία, πρόκληση και έκφραση. Ένα εργαστήρι πάνω στις χρωματιστές αιώρες του Μαγικού Αερόστατου με τρελές ασκήσεις, ίσιες, ανάποδες, αμέτρητες τούμπες, κούνια και ακροβατικά. Γυμναστική, χορογραφίες, ομαδικά, ατομικά παιχνίδια αλλά και αποθεραπεία, χαλάρωση, massage είναι μερικά από τα συστατικά της τρελής μας συνταγής.

Σ'αυτές τις πρακτικές μαθαίνουμε τις άπειρες δυνατότητες μας κι απολαμβάνουμε τόσο τα σωματικά όσο και τα εξαιρετικά ψυχολογικά οφέλη, εστιάζουμε στην επίγνωση του σώματος, των κινήσεων και των συναισθημάτων των παιδιών και μαθαίνουμε τι είναι αυτό το περίεργο οικοδόμημα που ονομάζεται σώμα (ανατομία)! 

Κάθε μέλος της ομάδας μας διαγράφει την προσωπική του πορεία με τους δικούς του ρυθμούς, τα δικά του όρια, τις δικές του επιθυμίες, το δικό του απίστευτο εαυτό ο οποίος είναι βέβαιο πως μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα. Πολύ σημαντική σ' αυτό το ταξίδι είναι η δυναμική της ομάδας, εμπνεόμαστε από τους γύρω μας, συνεργαζόμαστε, προσπαθούμε, δεχόμαστε και προσφέρουμε! 


Περισσότερα...

Ζωγραφική (σε καβαλέτα)ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ (σε καβαλέτα)

Zωγραφική, σχέδιο, χαρακτική, σκιά, φως, μολύβι, κάρβουνο, χρώμα αλλά και πολλά υλικά που δε φαντάζεστε θα γίνουν στα χέρια των παιδιών πρώτη ύλη για να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα!

Το κάθε παιδί, σύμφωνα με τις εκφραστικές του δυνατότητες, θα έχει την ευκαιρία να θέσει τις βάσεις της δημιουργίας του προσωπικού του στυλ στη ζωγραφική.

Ασκήσεις προοπτικής, κανόνες σύνθεσης, μαθήματα χρωματικών ασκήσεων, τονικές διαβαθμίσεις, σχέδιο με μολύβι και μελάνι δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της ζωγραφικής μέσα από την ιστορία της τέχνης και έργα μεγάλων ζωγράφων .

Περισσότερα...